Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20190302 WA0016

U subotu, 02. ožujka, framaši iz Uskoplja organizirali su molitveni susret koji je održan u crkvi Uznesenja BDM, nakon večernje mise.

Frama je odgovorila na smjernicu s godišnje skupštine čiji je cilj moliti za duhovna zvanja.

Članovi literarne sekcije napisali su prekrasne tekstove, čitači ih svojim čitanjem oživjeli, a pjevači stavili "šlag na tortu" svojim izvedbama.Iako vam ne možemo prenijeti krasan osjećaj koji je vladao u crkvi i među vjernicima, darujemo vam forografije i dio iz jednoga teksta.

IMG 20190302 WA0021

"Tada dođem k tebi o, moj Isuse. Dođem na izvore tvog beskrajnog milosrđa i velikodušne ljubavi shrvan pojmovima koji me svaki dan sve više pritišću.
Kažeš mi:"Baci sve od sebe što te muči i što ti stvara bol i stavi pod moje noge, a ja ću se pobrinuti za to. Uvijek kada to učinim bude mi lakše. Budem sretan što ima netko, tko će mi pomoći ponijeti križ. Ponekad je teško shvatiti ono što nas svaki dan okružuje, ponekad je teško biti tvoj sljedbenik Isuse, ponekad je teško sve, no ipak, uvijek si tu ti.
Hvala ti, Isuse moj. Hvala ti za sve što činiš za mene, svaki novi dan i svaki novi korak kojim stvaram dobro oko sebe."

Frama Uskoplje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo