Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2019 02 10 at 01.20.59U subotu, 9.2.2019. u crkvi sv.Bonaventure u Visokom održan je obred primanja i obećanja u Franjevačku mladež.

Dvadeset i četvero framaša odlučno je reklo svoje "evo me" i odlučilo ući u zajednicu mladih koji žive Božju riječ po uzoru na sv. Franju. Držeći se za ruke u crkvu smo unijeli tau na kojem je bilo ispisano naše geslo "da Te prepoznaju u meni". Misno slavlje predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame, a animirao je VIS JUKIĆ. Fra Domagoj je u svojoj propovijedi govorio o pozivu mladih na različita putove i zvanja, naglasio je kako se Božja čuda događaju svakodnevno te da u svakom od nas možemo prepoznati Boga.Potaknuo nas je da budemo što bolji kako bi drugi u nama Njega pronašli i prepoznali.

WhatsApp Image 2019 02 10 at 01.15.31U našu Framu primljeno je 8 framaša, 9 framaša je dalo svoja prva obećanja, a 7 framaša je obnovilo obećanja. Naš duhovni asistent Fra Stipo Alandžak na kraju je misnog slavlja pozdravio sve framaše i njihove duhovne asistente koji su došli s nama podijeliti radost ovoga dana. Na naš poziv ove su se godine odazvali framaši iz Viteza, Zenice, Kiseljaka, Kreševa, Nove Bile, Sarajeva, Busovače, Sivše i Petrićevca. Fra Stipo nam je skrenuo pozornost na to kako je sve manje mladih koji se odazivaju na Božji poziv, Bog i danas poziva, on nije zakazao, a pitanje je tko je zakazao? Nakon mise druženje smo nastavili u holu Konvikta uz puno pjesme i plesa te smo ova primanja framašima učinili nezaboravnim.

Tamara Bojanić, Frama Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo