Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC00020U ponedjeljak, 31. prosinca u župi svete Ane, dupkom punoj crkvi na staru godinu u 16: 30 sati proslavu mise zahvalnice za staru godinu započeli smo s pobožnošću Euharistijskog klanjanja.

Za vrijeme klanjanja zahvalili smo se Bogu na kraju ove godine za sve što nam je udijelio u njoj a posebno za nebrojene milosti i duhovne darove te za mnoga druga dobročinstva.
Poslije klanjanja slavili smo svetu misu i zahvalili se za prošlu godinu. Misu zahvalnicu i svečani „Tebe Boga hvalimo“ za proteklu građansku godinu predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar i duhovni asistent Frame uz koncelebraciju fra Blaža Markovića, župnika i fra Ivanka Vuka, duhovnog pomoćnika u Cavtatu.
U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Bono je istaknuo da biti zahvalan znači biti odvažan i hrabar odnosno biti zahvalan znači sjećati se dobrih stvari u životu jer je zahvalnost život, tko zahvaljuje taj je vječan. Tko zahvaljuje taj će izići i iz najtežih životnih situacija. Jer, tko zahvaljuje taj doziva Boga u svoju situaciju i tad postaje velik ako Bog. On prebiva u Bogu, a Bog prebiva u njemu.
Molitveno - meditativne tekstove za vrijeme Euharistijskog klanjanja animirali su Franjevačka mladež. Za vrijeme klanjanja i svete mise pjesme je animirao Župni zbor sv. Ane. Također, službu riječi i molitvu vjernika animirali su framaši. Večeras bilo je lijepo vidjeti veliki broj naših župljana koji su dupkom napunili crkvu a ispred i oko oltara su bili ministranti i framaši koji su naša radost i ponos.
Nakon misnog slavlja svi smo zajedno zapjevali: "Tebe Boga hvalimo, vjerno ispovijedamo. Vječnog Oca slavimo, složnim glasom pjevamo: Na nebesim anđeli štuju te arkanđeli!"
Na svetkovinu Svete Bogorodice Marije - Novu godinu - Svjetski dan mira, u utorak 1. siječnja, misno slavlje u našoj crkvi je u 11 sati.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo