Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

maliprinckresevo2119„Moja je ljubav
Na ružu mirisala
Vođena srcem
O njoj je pisala,
Pripitomila divljinu
Od trna ranjenu
I čuvala nježnost
Pod staklo stavljenu.

Moja ljubav bješe mlada
Pisala je dječje i stidljivo
Zavoljeh ružu kad vidjeh
Ono što nije vidljivo.
Danas svatko ljubav u riječima nosi,
Ima li tko da se djelom njenim ponosi?

23.prosinca u 18h Frama Kreševo je po 7.put građanima Kreševa pokazala svoj trud i rad. Framaši su 2 mjeseca marljivo radili na ovoj predstavi. Prije samog početka predstave, obratio nam se gvardijan kreševskog samostana fra Darko Drljo te zaželio dobrodošlicu ljudima koji su došli i čestitao predstojeće blagdane. Kruna još jedne framaške godine Frame Kreševo je bila ova predstava. Predstavu koju smo s ponosom izveli jest „Mali Princ“.

maliprinckresevo2119aU samoj blizini Božića htjeli smo prikazati Malog Princa. Ona s Božićem ima puno više sličnosti nego što se na prvi pogled čini. A mi upravo to i želimo: da pogledate šire i dublje, da pogledate srcem, da pogledate očima djeteta. Da ne ostanete zatvoreni u svijetu interesa, grubosti, licemjerja, laži i nasilja. Mali Princ nas poziva da gledamo srcem, jer se samo srcem-samo očima povjerenja i radosti-dobro vidi i vidi dobro. To je poruka Božića: Isusa vide oni čije je srce jednostavno i čisto, koji su spremni da u svom životu dadnu mjesta malenim: stvarima, ljudima, mogućnostima. U tome Bog daje i objavljuje sve ono veliko i sveto. U predstavi su sudjelovali i mali i veliki framaši. Najprije, zahvala ide našoj mladoj glumici Ivoni Radić koja je kroz ova dva mjeseca vodila dramsku sekciju te dovela nas do vrhunca glume. Hvala svim dobrim ljudima i mladim i starim što su došli da podijele s nama radost Božića, hvala na podršci koju na taj način dajete nama i našim naporima. Mi vam želimo obilje Božjeg blagoslova u Novoj godini.

Fra Josip Jukić i Anđela Marić, Frama Kreševo

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo