Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

nacak2612Tijekom posljednja dva mjeseca cijelo naše nacionalno bratstvo uključilo je se u ovogodišnju humanitarnu akciju Frame BiH koja je započeta povodom svetkovine sv. Franje i završena je posljednjom nedjeljom došašća.

Prikupljena sredstva su bila za obitelj Šiljeg, točnije trojicu braće Marka (16), Antu (15) i Karola Šiljega (12) koji boluju od Duchenneove mišićne distrofije. Mišićna distrofija dovodi do odumiranja mišićnog tkiva, zbog čega se osobe koje boluju jako teško ili nikako ne mogu kretati. Ovom humanitarnom akcijom Frama BiH prikupila je 10 411 KM. Skupljeni novac će pomoći u osiguranju adekvatnih invalidskih pomagala, lijekova, te potrebnih fizikalnih terapija Marku, Anti i Karolu.
Obitelj Šiljeg u njihovom obiteljskom domu posjetili su članovi Nacionalnog vijeća Frame BiH te im uručili prikupljeni novac.
Dragi framaši i duhovni asistenti, hvala vam što ste prepoznali ovaj poziv dobra. Hvala vam što ste djelovali iz ljubavi i prepoznali Kristovo lice u onima u potrebi. Neka vas i vaše nesebično davanje Gospodin blagoslovi i podari svoj mir i dobro.

Nacionalno vijeće Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo