Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC00060

Na treću nedjelju došašća, 16. prosinca 2018. u našoj župi sv. Ane obilježili smo Nedjelju Caritasa uz geslo: „Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi!“ (Jak 2, 17).

Za vrijeme svetih misnih slavlja pročitali smo poruku predsjednika Caritasa BiH, Vinka kardinala Puljića. U poruci nadbiskup je istaknuo nekoliko važnih područja za ova važna vremena: solidarnost, borbu s raznim ovisnostima, indiferentizam, podjelu dobara i borbu oko pravednosti i mira, kako bi svaki krštenik djelima pokazao i živio svoju vjeru s porukom ljubavi prema bližnjemu i na pomaganju ljudima u nevolji.
Službu riječi i molitvu vjernika za vrijeme misnih slavlja animirali su ministranti, framaši i liturgijska sekcija Čitač. U molitvi vjernika izrekli smo vjerničke molitve za karitativno djelovanje Crkve u našoj biskupiji i u našim župnim zajednicama.

DSC00061
Također, u obilježavanja Nedjelje Caritasa u našoj župi volonteri našega Župnog Caritasa uz pomoć karitativne sekcije Frame pod naslovom „Otvara srce za ljude u potrebi“ nakon svetih misnih slavlja organizirali su prodaju božićnih kolača za potrebe naših siromašnih u župi. Ova akcija imala je za cilj potaknuti naše župljane na plod iskrenog i nesebičnoga darivanja kako bi u njima potrebiti prepoznali milosrdnog Gospodina.
Papa Benedikt XVI. U enciklici Bog je ljubav kaže kako je ljubav prema bližnjemu ukorijenjena u ljubavi prema Bogu (br. 20). To je zadaća svakoga pojedinog vjernika, ali i cijele crkvene zajednice. Ako vidiš ljubav na djelu, vidiš Trojstvo, kazao je sv. Augustin.

 

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo