Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

angelus1312Na drugu nedjelju Došašća, 9. prosinca povodom projekta Frama Angelus, framaši iz Bučića odgovorili su na poziv te posjetili svoje anđele u Fojnici.

Susret bratstava je započeo zajedničkim misnim slavljem u crkvi Duha Svetoga u Fojnici. Nakon zajedničke mise, framaši iz ova dva bratstva su se upoznavali i sklapali nova prijateljstva uz čaj, kolače i pjesmu. Svemu tome je pridonio i zajednički veseli susret u prostorijama crkve, samostana i muzeja, a cilj je bio međusobno zbližavanje framaša ova dva bratstva iz župa međusobno udaljenih oko 70 kilometara.

angelus1312a
Bučićki framaši su za svakog Fojničkog framaša imali po jedno pismo s poticajnim riječima i ohrabrenjima za nadolazeće blagdane. Tijekom vremena provedenog kod naših domaćina u Fojnici sklapala su se nova prijateljstva, obnavljala stara ali i prepoznale neke simpatije među framašima. Na proslavi primanja i davanja obećanja u Bučićima 30. rujna ove godine, Fojnički framaši su dobili jedan zadatak, do ponovnog susreta naučiti „himnu“ Frame Bučići. Uspješno su izvršili taj zadatak i zato ih moramo posebno pohvaliti.


Iako je bilo prilično hladno, zagrljaji i framaška radost zagrijali su svako srce. Pri odlasku, proveli smo pola sata rastajući se, jer su svi htjeli ostati još malo. Nadamo se ponovnom susretu s našim anđelima i da će se ovo zajedništvo nastaviti i nakon ovog projekta Frame Bosne Srebrene. Veliko hvala Frami Fojnici na pozivu, gostoprimstvu, otvorenosti i dobrom raspoloženju.

Frama Bučići

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo