Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kiss1112a
Prethodni vikend, 8. i 9. prosinca 20ak framaša iz Kiseljaka je imalo priliku posjetiti Zagreb.

Uz pratnju našeg duhovnog asistenta fra Ivice Matišića krenuli smo u subotu nakon zornice. U Zagrebu su nas dočekali Tigrovi koji su nam ujedno osigurali prijevoz i smještaj u svome novoizgrađenom domu.

kis1112
Tigrovi, odnosno 1. gardijska brigada, su bili najbolje opremljena vojna jedinica Hrvatske vojske. Osobito su se istakli u Domovinskom ratu. Osnovani su 1990. i formirani od dobrovoljaca i dijelova Hrvatske policije. Njihova vojna baza se nalazi u Rakitju, gdje smo i bili smješteni. Upoznali smo se bolje s njihovim radom i kroz kratki film naučili dosta o njihovoj ulozi u već spomenutom ratu. Također su nam govorili i o njihovim zadaćama danas, o očuvanju mira u državi. Sam geneneral Josip Lucić bio je s nam i zahvalio nam što smo se odazvali njihovu pozivu i došli u Zagreb.

kiss1112b
Nakon susreta s i upoznavanja s „tigrovima“ slijedio je obilazak adventa u Zagrebu. Hodali smo satima, ali nam je sve to jako brzo prošlo, s obzirom na to koliko se toga ima za vidjeti. Svi smo ostali oduševljeni i postalo nam je jasno zašto je baš zagrebački advent već tri godine za redom bio proglašen najljepšim u Europi. U nedjelju smo, iako već umorni od jučerašnjeg dana, ponovo obišli grad i otišli i na klizanje. Ipak, uz druženje smo brzo zaboravili i na umor i na nedostatak sna. Zatim smo se vratili u Rakitje kako bi se družili s našim domaćinima i zahvalili im što su nas pozvali i srdačno ugostili.


Eva Vidović, Frama Kiseljak

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo