Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

svnikoladomaljevacSlijedeći kršćansku tradiciju njegova štovanja u našoj župnoj crkvi sv. Ane već šestu godinu priređuje se poučni program dočeka svetoga Nikole, biskupa za najmlađe župljane uz molitvu, pjesmu, igrokaz i recitacije. 

Naše ovogodišnje druženje s našim dragim gostom oslovili smo pod geslom „Budimo dobra djeca“. Zašto poziv da budemo dobra djeca? Današnji blagdan jest poziv da poput sv. Nikole i mi moramo u ovom vremenu dijeliti svoj život s drugima. Najveći dar života je u tome da svoje sposobnosti uložimo u izgradnju što boljih međusobnih odnosa. Dakle, kao što je sv. Nikola izabrao put služenja prema bližnjima i mi moramo u ovom vremenu izabrati put služenja da usrećimo i one ljude koje nitko ne usrećuje, da nahranimo Božjom ljubavlju duh i tijelo ljudi kojima je to potrebno, te da darujemo i one ljude, kojima i najmanji poklon predstavlja pravo bogatstvo. 

svnikola912Prigodom toga najmlađi članovi ministrantskog zbora sa zadovoljstvom još ljepše su nam dočarali ovogodišnji susret kroz poučne recitacije koje govore o dobroti sv. Nikole, biskupa.

Na kraju poučnog programa u čast dočeka sv. Nikole, biskupa zahvalili smo se Bogu i našim dobročiniteljima koji su nam omogućili darove za djecu obećavši da ćemo ostati dobri i vrijedni te da ćemo se staviti u službu služenja prema bližnjima.

 

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo