Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 0224U petak, 30. studenog 2018. godine, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, s početkom u 18:00h, održani su obredi primanja i obećanja Frame Jajce.

Pod geslom: “Ja – Svjetlost – dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje, u tami ne ostane!” (Iv 12, 46), 33 framaša, sa svijećama u rukama, u svečanoj su procesiji osvijetlili put jedni drugima.
Svoje prvo “Evo me!”, izreklo je 8 framaša, dok je 25 framaša obećalo kroz godinu dana slijediti put svetoga Franje. Svetu misu i obrede predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Fra Domagoj se u svojoj homiliji osvrnuo na važnost zajedništva i istaknuo kako nam je svaki čovjek darovan od Boga i da taj dar trebamo cijeniti.

IMG 0182
Ovu svečanost svojim pjevanjem, dodatno je uveličao zbor Frame Kiseljak, a našem slavlju pridružili su se i framaši iz Suhog Polja. Nakon svete mise, druženje se nastavilo u župnoj dvorani, uz pjesmu i ples.
Ovim putem, još jednom se želimo zahvaliti svima koji su podijelili s nama radost ovoga dana!

Mir i dobro!

 

Frama Jajce

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo