Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC00009
Vrijeme došašća započeli smo u našoj župi u subotu, 1. prosinca uoči prve nedjelje došašća obredom paljenja svijeće ispred Jubilarnog križa koju smo unijeli u župnu crkvu i zatim upalili prvu svijeću na adventskom vijencu, posebnome znaku vremena došašća u našoj župi, kako ne bi bio samo„Advent u Domaljevcu“, nego da bi i Domaljevac bio u adventu, u budnosti za dar i za dobro.

Također, poslije obreda paljenja prve svijeće imali smo i obred primanja i obnovu obećanja u našoj Frami Mandalene Vorgić i Ružice Matić koje iz opravdanih razloga nisu mogle sudjelovati na obredu primanja, davanja i obnove obećanja u Tolisi, 17. studenoga 2018.
Sutradan, 2. prosinca 2018. na prvu nedjelju došašća nakon svetih misa i nedjeljnog ručka framaši iz humanitarne sekcije pod naslovom Otvori srce za ljude u potrebi započeli su svoj adventski hod posjetom korisnicima u staračkom domu „Dobro srce“ u Domaljevcu odvojivši dio svoga vremena za stare i nemoćne.
Također, u sklopu programa „Mladi za mlade“ nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Odžaku od 30. 11. do 2. 12. naši framaši započeli su i svoje formacije za školu animatora.

 

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo