Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

vaznost pozivaaJa stojim ovdje svojom voljom, moje biće je ovdje da iz dubine srca osjeti mir, sopstveni mir, mir s Bogom, mir s ljudima.

Sve to potiče čvrsta volja koja prebiva u meni, odlučnost da nastavim tamo gdje sam stala, da nastavim put koji mi daje da neprestano rastem, razvijam se, da budem otvorena novim izazovima, pozivu da slijedim stope sv. Franje! A ti? Zašto si ti ovdje? Zašto stojiš ovdje i čekaš da budeš dio zajednice, da daš svoje obećanje da ćeš biti ustrajan na tome putu, da obnoviš to obećanje, obećavajući iznova svoju odanost, svoju predanost? Jel to zaista ono što želiš? Jesi li spreman otvoriti se gdje dolaziš, dati se više ako tu već jesi, dati se srcem ako tu pronalaziš izvor mira i radosti? Sada je vrijeme da staneš i razmisliš. Jesi li spreman ulagati svoju energiju u zajednicu koja može ispunjavati tvoje biće, nadopunjavati te tamo gdje se želiš razvijati, želiš li svoju mladost provesti na nesvakidašnji način današnjice? Ako zaista smatraš da je to ono što želiš i da si sada spreman da vjerno slijediš svoj poziv, sve što trebaš napraviti je prepustiti se pozivu, svaki dan iznova tražiti i pronalaziti energiju a onda ju neprestano crpiti čineći dobro ljudima koji te okružuju. Zapravo to i jest svrha tvog poziva, zašto bi i trebao biti ovdje, s ciljem da širiš mir i dobro u svom okruženju. Tu se javlja i jedna jako bitna osobina, vrlina, a ona nosi naziv radost. Radost framaškog života. Upravo radost bi trebala biti glavna odrednica svakog člana Frame, vrlina koja će nas dijeliti od drugih, a samim time činiti nas posebnima i prepoznatljivima. Svatko od vas toga mora biti svjestan, da u sebi nosi radost koju treba neprestano dijeliti s drugima, da nas radost prati kamo god da krenemo i da sama naša pojava bude svjetlo, bude radost u očima drugih ljudi. Kada i oni kojima dolazimo i koji dolaze nama u život uvide pozitivnu energiju koja živi u nama, radost koja izvire, mir koji prebiva a ljubav koja se širi, tek tada ćemo znati da smo uspjeli u našem pozivu i shvatili bit framaškog načina života!

Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo