Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

26. studenoga, umjesto u vjeronaučnoj dvorani naše župe kao inače, za redoviti susret naše Frame lijepo nas je ugostila obitelj jednog našeg framaša u svojoj obiteljskoj kući.
bucici
Peteročlana obitelj Miličević ustupila je svoj topli dom i sama prisustvovala framaškom susretu na inicijativu sestre Vlatke Dujmović, duhovnog asistenta Frame Bučići.
 
Ideja je vratiti obiteljsku molitvu u domove, unijeti framaški duh u njih i pokazati roditeljima što njihova djeca rade na Frami i zašto odvajaju svoje vrijeme za oblikovanje sebe u takvom vidu duhovnog života.
 
Susret prožet pjesmom, molitvom, smijehom i osjećajem zajedništva početak je susreta „Framaške obitelji“ pokrenutih radi što bolje priprave za dolazak Isusa Krista. Razgovorom o vlastitim obiteljima, boljim upoznavanjem framaša međusobno koji su različite dobi, zanimanja i aspiracija doživjeli smo ono što sveti Franjo kaže da je najvažnije: zajedništvo.
 
Službeno, susret je završen molitvom krunice na nakanu obitelji Miličević i obitelji svih framaša, svih onih obitelji iz čijih se domova čuje buka, svađa, psovka, tuča, ružna riječ. Molitva za molitvu koja će zamijeniti svu buku i nemir. Molitva za sve nas koji čekamo slavlje rođenja Isusa Krista.
 
Neslužbeno, jer framaški susret nema određeno vrijeme trajanja, nakon molitve i blagoslova, susjedstvo obitelji Miličević orilo se od slavljenja Boga sviranjem i pjevanjem, a naposlijetku smo dogovorili slijedeći susret i njegovog domaćina.
 
Sestra Vlatka, koja je nedavno stigla u našu župu i preuzela ulogu duhovnog asistenta, između ostalog spomenula je da u nama framašima vidi dobrotu i neiskvarenost. Sjeme koje kako kaže: „...treba zalijevati molitvom i sakramentima“.
 
Frama Bučići
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo