Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

framabugojnoU nedjelju, 14. lipnja 2015., u crkvi sv. Ante Padovanskog mladi framaši iz Bugojna rekli su svoje „Evo me“ Kristu.

Naših 19 framaša po prvi put je izgovorilo te riječi te su primljeni u naše bratstvo, dok je 38 framaša s riječima ''Evo me'' odlučilo obećati živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje još godinu dana. Geslo naših obreda bilo je: ''Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem.''Svečano misno slavlje predvodio je fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Misno slavlje uveličalo je pjevanje Frame Dolac. Nakon mise, framaši su pustili balone sa svojim imenima i tako se oslobodili svojih strahova, a strahove je predstavljalo kamenje. Nakon misnog slavlja, druženje je nastavljeno u dvorani zajedno s našim gostima, framašima iz Suhog Polja, Fojnice, Dolca, Busovače i Livna. Zahvaljujemo svim našim gostima koji su nam pružili podršku i svojom nazočnošću uljepšali naše slavlje.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo