Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

            Ovih dana u mjesecu svibnju, posebno u onim dijelovima naše domovine Bosne i Hercegovine koji su bili prošle 2014.  godine pogođenim strašnim poplavama velike i gotovo nemjerljive štete, raznim sadržajem i programom obilježava se godišnjica poplava. 

             U nedjelju, 17. svibnja 2015.  godine Hrvatski dom, Trg Domaljevac u večernjim satima s početkom u 18, 00 sati bio je ispunjen djecom, mladima, očevima i majkama, djedovima i bakama te mnogobrojnim prijateljima koji su došli na simbolično obilježavanje godišnjice poplave 2014. godine.

            Program obilježavanja su organizirali Općina Domaljevac i Frama Domaljevac pod geslom "Duhovne pobjede su uvijek najljepše pobjede" uz priredbu "I uskrsnu Isus". Kao uvod u program našeg simboličnog obilježavanja pročitali smo kratki opis svega onoga što se događalo prošle godine za vrijeme svibanjskih poplava koje su ostavile iza sebe veliku štetu ogromnih razmjera i u svakom pogledu su nanijele velike štete ljudima ovoga kraja koji su se tek oporavili od velikog stradanja i egzodusa u prethodnom Domovinskom ratu na području općine Domaljevac i župe Domaljevac, te poslali poruku zahvale svima onima koji su nas obišli i donijeli riječi nade, utjehe i ohrabrenja za sve nas ovdje nastradale. Također, sa ovoga simboličnog obilježavanja poslali smo i poruku zahvale svim humanitarnim organizacijama: Crvenom križu, Caritasu i Kruhu Svetog Ante, Oružanim snagama BIH, Međunarodnim vojnim snagama, MUP, Županijskoj bolnici u Orašju, zdravstvenim djelatnicima u Domu zdravlja u Domaljevcu, predstavnicima civilnih i vjerskih vlasti, mnogim Volonterima iz BIH i mnogim međunarodnim predstavnicima iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života. Međutim, jedno veliko hvala uputili smo svim našim mještanima, mladićima i djevojkama, našim obiteljima i mnogim drugim koji su velik dio svibanjske tragedije iznijeli na svojim rukama i ramenima tihim, nenametljivim i neprimjetnim radom i svojom požrtvovnošću doprinijeli poboljšavanju života za vrijeme i poslije poplava.

            Središnji događaji su bili scenska izvedba "I uskrsnu Isus" te izložba mnogobrojnih fotografija sa strašnim poplavama velike i gotovo nemjerljive štete svim ljudima koji su bili pogođeni prošlogodišnjim svibanjskim poplavama. Na kraju programa pozdrav uputio je fra Blaž Marković, župnik.

            Ovim simboličnim programom obilježavanja godišnjice poplave 2014. koji se odvijao pod geslom "Duhovne pobjede su  uvijek najljepše pobjede" htjeli smo odaslati poruku opraštanja, ljubavi i odanosti te pozvati na krepost, jer krepost je pobjeda duha - najvećom, najrjeđom, najčasnijom pobjedom. 

fra Bono Kovačević

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo