Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

unnamed 1Posljednja travanjska subota rezervirana je za obred primanja i obećanja u livanjskoj Frami. Za razliku od prošle godine, ove godine se obred izvršio u župnoj crkvi Svih Svetih. Odlukom Vijeća Frame Livno od ove godine stalni datum obreda primanja i obećanja bit će 25. travnja, na rođendan pok. fra Ivice Baketarića, kojemu na taj način želimo zahvaliti na svemu što je učinio za našu Framu. 

 

Misno slavlje u 18.30 sati predvodio je fra Ivica Matišić, duhovni asistent Frame Ljubunčić, a na početku je prisutne pozdravio livanjski župnik fra Vinko Sičaja, koji se u svom govoru prisjetio fra Marka Gele i fra Ivice Baketarića. Svoje prvo „EVO ME“ izreklo je 39 primljenika, a 54 framaša obećala su nastaviti živjeti Evanđelje po uzoru na sv. Franju. Misu je animirao VIS Magnificat te im se ovom prilikom zahvaljujemo.
Odluku naših framaša došli su podržati framaši iz drugih Župa: Ljubunčić, Bila, Rama, Bugojno te mladi iz Župe Vidoši. Zajedničko druženje se nastavilo u prostorijama Pastoralnog centra, gdje se moglo okrijepiti uz hranu i piće te zabaviti uz karaoke u izvedbi naših framaša.
Željeli bismo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a posebne zahvale idu svima onima koji su odlučili kroz godinu dana kročiti stazom sv. Franje i pri tomu nesebično činiti svijet oko sebe boljim mjestom.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo