Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DomaljevacFrama Domaljevac s radošću organizirala je uskrsnu scensku izvedbu u župnoj crkvi svete Ane u Domaljevcu na Veliku srijedu, 1. travnja 2015. 

Središnji događaj bila je scenska izvedba predstave "I Uskrsnu Isus" prema tekstu Sanje Seferović - Bosak i Paul Rotha. Režiju i rad s Franjevačkom mladeži - Framom i ministrantima potpisuje fra Bono Kovačević, župni vikar.
Na predstavi je bio veliki broj posjetitelja iz okolnih mjesta Oštre Luke - Bok, Orašje i Tolisa. Među njima bili su posebno ministranti i mladi iz Oštre Luke - Bok sa Gabrielom Jukić, župnim vikarom te župnici iz okolnih župa: Fra Jozo Puškarić iz Donje Tramošnice, fra Pero Baotić iz Gornje Tramošnice, fra Anto Pušeljić iz Orašja, fra Stjepan Živković iz Tišine, fra Pero Oršolić iz Svilaja, župni vikari iz Franjevačkog samostana u Tolisi: fra Perica Martinović, fra Nikola Bošnjak, fra Mija Oršolić, fra Ivan Opačak, župni vikar iz župe Špionica, bogoslovi našega kraja, Školske sestre franjevke iz samostana u Gornjoj Tramošnici te mnoge ličnosti iz kulturnog i političkog života naše općine i županije.
Nakon nastupa uskrsnu čestitku uputili su naši framaši porukom USKRS, DIVAN POČETAK! Na kraju scenske izvedbe pozdrav i uskrsnu čestitku uputio je domaćin fra Blaž Marković.
Ova scenska izvedba prikazala je važnost Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Njome su mladi župe htjeli pozvati na obraćenje srca, molitvu i duhovnu disciplinu te poslati poruku opraštanja, ljubavi i odanosti.
Ovo je samo mali dio o svemu tome što se događa u našoj župi. Mi, mladi župe nismo ovdje stali jer planiramo ići dalje. O tome drugom prilikom.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo