Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20150328 181956-620x349Motivirani kreativnom radionicom koju smo bili organizirali za Božić, odlučili smo nastaviti s vrijednim radom. Naime, vareški framaši su i za nadolazeće uskršnje blagdane pokrenuli novu akciju.

Ovaj put je riječ o umjetničkoj radionici – bojanju pisanica. Odaziv framaša na ovu radionicu bio je velik, na čemu se svim framašima od srca zahvaljujem. Veliko hvala i župniku fra Mirku koji nam je osigurao jaja i sav potrebni materijal za bojanje. S bojanjem i kuhanjem smo započeli u četvrtak, a sve je to potrajalo do subote navečer. Župnik fra Mirko i duhovni asistent fra Tomislav su iskazali spremnost i volju pomoći nam prilikom organizacije i realizacije spomenute akcije.

20150328 182022Što se tiče samog postupka i tehnika kojima smo se služili, moram naglasiti činjenicu da su se framaši potrudili što je rezultiralo vrlo brzim radom. Koristili smo vosak, tempere, ljepilo i brojne druge umjetničke metode što može vidjeti i na priloženim fotografijama.

Na Cvjetnicu su prodavane pisanice ispred župne crkve sv. Mihovila u Varešu, te ispred filijalnih crkvi u Vareš-Majdanu i na Pržićima, a s komentarima naših župljana smo zadovoljni i nadamo se da će odaziv na ovu akciju biti još veći na sam blagdan Uskrsa kada planiramo nastavak prodaje uskrsnih pisanica.

Mir i Dobro!

Vladimir Ruf

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo