Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

MjesnaŠAU župi Brestovsko je 21. i 22. veljače 2015. godine održana Mjesna škola animatora Frame Brestovsko, pod geslom "I bit ćete svjedoci sve do na kraj svijeta".

Cilj ove škole prije svega je bio osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame te im ponuditi osnovna znanja o animiranju (lat. animare – dati dušu, oduševiti nekoga za nešto). Na Školi je sudjelovalo trinaest naših mlađih framaša, a voditeljice su bile četiri starije framašice koje imaju dosta iskustva u animiranju.
Susret framaša je započeo u subotu u 09:00h prvim predavanjem na temu "Animator – tko, što, kako?", a vodila ga je Petra Anđelić. Ostatak dana framaši su imali priliku čuti još tri predavanja. Kako izgleda jedan framaški susret obradila je Klaudija Vujica, vježbe komunikacije vodila je Ana – Marija Knežević, a o odabiru teme i literature govorila je Marija Trogrlić. Pored radnog dijela nije nedostajalo ni pjesme i igara.
Nakon toga, sudionici Škole su dobili zadatak da odslušanu teoriju prebace u praksu, odnosno da uz uloženi trud, znanje i kreativnost osmisle jedan susret na dodijeljenu im temu. Dan smo završili na najljepši način, Duhovnom obnovom koja se u našoj crkvi održava svake subote u 18:00h.
Susrete na kojima su radili, framaši su prezentirali u nedjelju nakon svete mise, pred ostalim sudionicima i voditeljima koji su na kraju komentirali njihove susrete. Ti komentari će im sigurno koristiti u budućnosti jer su čuli što je to bilo dobro u vođenju susreta, a na čemu još moraju poraditi.
Škola animatora je završena dodjelom diploma novim animatorima. Na njima je sada da usvojeno znanje prenesu na naše mjesno bratstvo Frame.

Klaudija Vujica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo