Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23


Gornja Dubica - Na blagdan Svih svetih Franjevačkog reda,  29. studenog 2014., za vrijeme večernje  svete mise u 17 sati u crkvi svetog Josipa u Gornjoj Dubici, slavili smo obred primanja i obred obećanja Frame Gornja Dubica i Domaljevac, te obred primanja i zavjetovanja u Franjevački svjetovni red članova Gornja Dubica.

 

Ove subote, nakon duže priprave te nakon propovijedi fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta Frame Bosne Srebrene,  uz koncelebraciju fra Velimira Bavrke župnika župe Gornja Dubica i fra Bone Kovačevića, župnog vikara župe Domaljevac 11 djevojaka  i 3 mladića srednjoškolske dobi dali su svoja prva obećanja u Franjevačkoj mladeži. Zatim, 3 djevojke i 1 mladić srednjoškolske dobi obnovili su svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži.   Kandidati i pripravnici za ulazak u Franjevačku mladež Gornja Dubica i Domaljevac zamolili su da budu primljeni u Framui obećali da će biti ustrajni i pažljivi slušatelji Božje riječi, te ustrajni u osobnoj i zajedničkoj molitvi. Osim toga obećali su i da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.

Nakon poimeničnog prozivanja 2 kandidata za primanje u Franjevački svjetovni red te nakon poimeničnog prozivanja 17 kandidata za zavjetovanje u Franjevački svjetovni red,  kandidati za Franjevački svjetovni red župe Gornja Dubica obnovili su svoje zavjete na prošnjama Gospodnje molitve živeći njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda.

Nakon obreda i podijele znaka Tau i potpisivanja u molitvi vjernika mladi župe Domaljevac izrekoše svoje molitvene nakane za Crkvu, za Domovinu, za župu Gornju Dubicu i Domaljevac, za obitelji župe, za djecu, majke i djevojke,  za svećenička i redovnička zvanja, za dobrobit svijeta, za dostojanstvo življenja kršćanskog života i svoje drage pokojne. Molitve su uputili i zaštitnicima župa Gornja Dubica i Domaljevac: svetom Josipu i sv. Ani da blagoslove radnike, intelektualce, učenike, patnike i bolesnike, siromahe i branitelje, stare i mlade.

Poslije svete mise uslijedilo je čestitanje, pojedinačno i zajedničko fotografiranje Frame s  članovima Franjevačkog svjetovnog reda.

Nakon misnog slavlja zajedničko druženje nastavili smo uz kolače i sok u župnoj dvorani.

Mir i dobro!

Frama Gornja Dubica i Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo