Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

FB IMG 1715437473411

U subotu, 11. svibnja 2024. godine održan je XXV. susret ministranata - Framin u Visokom. Projekt je bio u organizaciji vijeća Frame Bosne Srebrene. Na ovogodišnjem susretu okupilo se 450 ministranata iz 19 župa Provincije Bosne Srebrene.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent.

20240511100729 IMG 8743

Nakon svete mise i ručka, učenicima devetih razdreda koji su sudionici Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani.

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: kviza znanja, igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu.


Ove godine treće mjesto u kvizu znanja osvojila je župa Podhum, drugo mjesto župa Livno, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Dobrinja.

Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Mihael Nedić iz župe Tolisa, drugo mjesto Karlo Jakešević iz župe Jajce, a najbolji među njima bio je Tomislav Bošnjak iz župe Rama - Šćit.

U igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Rumboci , drugo župi Novi Šeher, a prvo mjesto osvojila je župa Dobrinja.

IMG 20240512 WA0021

Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu, te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Zahvalni smo dragom Bogu na ovom susretu, toliko radosti mladosti i veselja koji su taj dan disali kao jedno. Također, hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.
Josip Bajo, područni tajnik

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo