Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20240414 WA0087

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije od 12.-14.4. održana je II. Škola bosansko-franjevačke povijesti. Geslo ovogodišnje škole glasi:,,Vjerni Bogu, vjerni Bosni!“ (Fra Petar Anđelović)  Program smo započeli sv. misom koju je predvodio područni duhovni asistent fra Antonio Baketarić. Nakon mise fra Antonio je predstavio projekt i pogledali smo film o fra Vjeki Ćuriću. Večer smo završili uz upoznavanje i druženje. Drugoga dana dr. Emir O. Filipović, profesor na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održao je tri predavanja. Prvo je predavanje bilo na temu „Srednjovjekovna Bosna“ u kojem je govorio o samom kontekstu u koji su franjevci došli. Drugo je održao na arheološkom lokalitetu „Mili“ u današnjim Arnautovićima pored Visokog na temu „Kraljevsko Visoko u srednjem vijeku“ u kojem je istaknuo važnost Viskog i lokaliteta Mile za našu povijesnu, kulturnu i duhovnu baštinu. Treće predavanje je održano na Visočici.20240413112207 IMG 4278

Nakon ručka, kratkog odmora i svete mise predavanje je održao pisac Ivan Lovrenović. Govorio je o bosanskom franjevcu u samostanu i izvan njega. Dan smo završili uz veselu večer, druženje i molitvu. Posljednji dan nakon svete mise održano je posljednje predavanje koje je vodio dr. Emir O. Filipović. Nakon predavanja za sudionike škole studenti sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održali su radionice. Nakon ručka, sudionici su se uputili svojim kućama. Zahvaljujemo framašima koji su sudjelovali u projektu i mjesnim duhovnim asistentima koji su ga podržali.

Sonja Bošnjak, predsjednica Frame Bosne Srebrene

20240413121059 IMG 4291

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo