Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2024 03 27 at 12.11.43

Dragi framaši i duhovni asistenti,

Pozivamo Vas na Školu bosansko-franjevačke povijesti, koja će se održati od 12. do. 14. 4. 2024. godine, u prostorijama Konvikta Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Početak programa je u petak u 17 sati.

Geslo je: Vjerni Bogu vjerni Bosni! (Fra Petar Anđelović)

Cilj Škole bosansko-franjevačke povijesti je ponuditi osnovne informacije i okvire za razumijevanje bosansko-franjevačke povijesti, te osposobiti framaše za vođenje susreta Frame u mjesnim bratstvima na navedenu temu, ponuditi im ideje i znanje za animiranje, te ih potaknuti na kreativno razmišljanje, djelovanje i vrednovanje vlastite povijesti.

Škola bosansko-franjevačke povijesti projekt je Franjevačke mladeži (Frame) Bosne Srebrene, koji je pokrenut prošle godine, kada se organizirao u dva termina. Ovo je prvi termin u ovoj godini i realizira se između ostalog u suradnji sa profesorima i studentima Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Profesori će biti predavači, a studenti voditelji radionica na teme koje budu prezentirali predavači.

Svako mjesno bratstvo može poslati po četvero framaša. Ukoliko smatrate potrebnim da iz vašega bratstva treba sudjelovati veći broj, javite nam, a mi ćemo u skladu sa slobodnim mjestima odgovoriti na vaš upit. Participacija po sudioniku za hranu i smještaj iznosi 60 KM. Sa sobom trebate ponijeti posteljinu i ručnike.

Prijaviti se možete putem službene e-mail adrese: frama.fsr.bs@gmail.com, najkasnije do 8. 4. 2023. godine. Mir i dobro!

Fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent
Sonja Bošnjak, područna predsjednica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo