Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Brestovsko 1

Na treću korizmenu nedjelju, 03. ožujka 2024.godine, održan je izborni kapitul u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Brestovsko.

Započeli smo molitvom Gospine krunice i slavljem svete mise u 11 sati u župnoj crkvi. Svetu misu slavio je fra Miro Relota, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, a koncelebrirao je fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a Brestovsko. U svojoj poticajnoj propovijedi fra Miro je, osvrnuvši se na današnja čitanja, potakao sve da hrabro nastave slijediti Isusa Krista, iako je to u današnje vrijeme teško, a mnogi će govoriti i da je to zastarjelo, pa i ludost, kako su u Pavlovo vrijeme govorili. No, Krist je naša snaga, naš spasitelj i brat! Vjernom puku se kratko obratio i brat Marijan Begić, ministar Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene, potičući članove Frame, ali i sav vjerni puk, da se odazovu Božjem pozivu, otvore srca i stupe u Franjevački svjetovni red. Fra Gabrijel je govorio o povijesti Franjevačkog svjetovnog reda kako u Bosni, tako i u župi Brestovsko. Misno slavlje uveličao je mjesni zbor svojim pjevanjem koje je na orguljama pratio fra Mirko Majdandžić, mjesni župnik. Hvala i fra Anti Paviću, bogoslovu i ministrantima župe Brestovsko, koji su skupa s nama slavili svetu misu.

Brestovsko 2

Potom se bratstvo okupilo u župnoj dvorani kako bi izabrali one koji će u naredne tri godine voditi ovo mjesno bratstvo. Na samom početku sve prisutne pozdravili su fra Miro i fra Gabrijel, a brat Marijan Begić ukratko je pojasnio sam tijek izbora i što propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Zahvalio se prethodnom vijeću na službi, osobito sestri Snježani Medić koja je u 2 mandata bila mjesna ministra. Kapitulom je predsjedao brat Marijan, područni ministar OFS, a ispravnost su nadgledali fra Miro i fra Gabrijel. Nakon zaziva Duha Svetoga, kratkog čitanja iz Evanđelja i uvodne molitve pristupilo se samim izborima.

Glasovima prisutne braće i sestara u novo vijeće su izabrani:

  • Jela Vujica, ministra
  • Ivica Komšić, doministar i povjerenik za Framu
  • Vesna Đoja, učiteljica formacije
  • Snježana Medić, tajnica
  • Zoran Komšić, rizničar
  • Kata Grubešić, član.

Potom smo se, kako to Obrednik propisuje, pomolili za izabranu braću i sestre, kao i za cijelo bratstvo. Nakon završetka službenog dijela okupili smo se na druženje uz zakusku koju su pripremili fra Mirko i braća i sestre iz bratstva Brestovsko.

Brestovsko 3

Cijelom bratstvu i članovima vijeća upućujemo srdačne čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na franjevačkom putu. Neka ih sve prati zagovor svetoga Franje i svete Klare.

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo