Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Fojnica 1

U subotu, 23. veljače 2024. godine, održan je izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Fojnica. Kapitulom je predsjedao područni ministar brat Marijan Begić, a ispravnost izbora nadgledali su područni duhovni asistent fra Miro Relota i mjesni duhovni asistent fra Franjo Trogrlić.

Kapitul je, kao je i predviđeno Obrednikom,  započeo molitvom Duhu Svetomu, čitanjem ulomka iz Evanđelja po Mateju (12, 46-50) i uvodnom molitvom. Fra Miro se svim prisutnim obratio poticajnim riječima, a prije samog čina izbora, brat Marijan je sve upoznao s tijekom i načinom glasovanja.

U novo vijeće mjesnog bratstva OFS Fojnica izabrane su:

  • Kata Remić, ministra
  • Marica Glavočević, doministra
  • Danica Gujić, učiteljica formacije
  • Lucija Stojanović, tajnica
  • Sanja Milićević, rizničarka
  • Kata Remić, povjerenica za Framu.

Molitvom za izabrane i blagoslovom svih prisutnih završen je službeni dio izbora.

Potom smo se okupili oko oltara Gospodnjeg. Sveti misu zahvalnicu slavio je fra Miro Relota, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, a koncelebrirali su fra Mario Katušić, župnik i gvardijan samostana Duha Svetoga u Fojnici, fra Franjo Trogrlić, mjesni duhovni asistent OFS-a i fra Božidar Štrkalj, mjesni duhovni asistent Frame.

Nakon svete mise okupili smo se u samostanskoj dvorani na bratskom druženju i uz zakusku koju su pripremili naši domaćini.

Fojnica 2

Bogu hvala na daru bratskog susreta i zajedništva! Svim izabranim sestrama želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost u obavljanju službi na koje su izabrane.

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo