Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

WhatsApp Image 2023 11 23 at 11.03.37

Nacionalno vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Bosni i Hercegovini održalo je svoju 7. sjednicu u subotu, 18. studenoga 2023. Sjednica je održana u prostorijama Franjevačkog samostana na Petrićevcu u Banja Luki. Na sjednici su prisustvovali: duhovni asistent fra Miro Relota, ministra Ivana Vidović, učiteljica formacije Mirela Barbarić, tajnica Mirjana Biljaka, rizničar Anto Stanić, međunarodni delegat Božica Lončar i povjerenica za Framu Josipa Begić. Domaćin na Petrićevcu bio im je fra Domagoj Šimić, nekadašnji nacionalni duhovni asistent OFS-a.


Odabir lokacije za sjednicu nije slučajan. Povod da to bude Banja Luka je i završetak Nacionalne humanitarne akcije OFS-a i Frame u kojoj su prikupljana sredstva za pomoć u radu sestrama Misionarkama ljubavi koje djeluju u Banja Luci. Ovom prigodom članovi Nacionalnog vijeća posjetili su sestre, s njima se družili te im predali prikupljena sredstva. Framaši i svjetovni franjevci iz cijele Bosne i Hercegovine, uz pomoć svojih župljana, za sestre su prikupili 51 000 KM. Uz radost i zahvalnost koja isijava iz njihovih lica, sestre su ministri uručile pismo zahvale, koje će biti proslijeđeno svima bratstvima koja su sudjelovala u akciji.


Ostatak nedjelje članovi Nacionalnog vijeća proveli su razgledavajući Banja Luku, u čemu su im pomogli brat i sestra, Bernarda i Dario, koji redovito volontiraju kod časnih sestara. Posebno treba istaknuti posjet katedrali, gdje je članove Nac. vijeća primio rektor katedrale Pero Grgić te im govorio o katedrali i bl. Ivanu Merzu.

WhatsApp Image 2023 11 23 at 11.02.49

WhatsApp Image 2023 11 23 at 11.03.58

WhatsApp Image 2023 11 23 at 11.04.24

Josipa Begić

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo