Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 11 15 at 11.02.59

U nedjelju, 12.11.2023. u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u Ljubunčiću održana su primanja i obećanja Frame Ljubunčić pod geslom: “Gle, kako je dobro i kako je milo, kao braća zajedno živjeti!” (Ps 133, 1). Svoje “Evo me!” izreklo je 8 primljenika i 19 obećanika.


Obred je predvodio fra Nikola Livaja, duhovni asistent Frame Nova Bila, naše ovogodišnje Frame Angelus. Fra Nikola je u svojoj propovijedi istaknuo tri važne osobine koje trebaju krasiti svakog framaša, a to su: besplatnost, malenost i sloboda. Trebamo birati život u jednostavnosti, odricanju i odlučiti se za solidarnost s malenima. Također, pozvao nas je da ne budemo framaši samo na svečanim događanjima i susretima nego da u svakoj prilici budemo svjesni svog identiteta i pripadnosti franjevačkoj zajednici.


Hvala framašima iz Livna, Podhuma, Vidoša, Bile, Suhog Polja, Nove Bile i Jajca što su svojim dolaskom uljepšali naš poseban dan.


Zahvaljujemo članovima VIS-a Angelus što su svojim pjevanjem i sviranjem uveličali obred, kao i fotografu Andreju Matoševiću na prekrasnim fotografijama.


Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremama primanja i obećanja, župniku i duhovnom asistentu na podršci, fra Nikoli na poticajnim riječima i našim trećoredcima što su uvijek uz nas. Hvala dragom Bogu na prekrasnom danu.

WhatsApp Image 2023 11 15 at 11.04.47

WhatsApp Image 2023 11 15 at 11.04.50


Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo