Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 11 14 at 11.21.56

U subotu, 11. studenog 2023. godine, na spomendan sv. Martina Tourskog, biskupa, u našoj župi bio je svečani obred primanja i obećanja u Frami Podmilačje. Dvadesetčetvoro framaša je primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži, a šesnaestoro dalo obećanje življenja evanđeoskih ideala po uzoru na svetog Franju. Primanje u bratstvo, odnosno davanje obećanja, zasigurno je najljepši događaj u životu svakog framaša, jer predstavlja novi početak bližeg života s Kristom, kako bismo svi uistinu mogli reći: "Bog moj – sve moje."

Duhovnu pripravu za ovu svečanost predvodio je fra Drago Blažević, župni vikar u Jajcu. Misno slavlje u 17 sati predvodio je fra Emanuel Radić, samostanski vikar u Jajcu, u koncelebraciji sa župnim vikarima i duhovnim asistentima, fra Zvonimirom Batistom (Uskoplje), fra Julijanom Madžarom (Rama/Šćit), fra Silvanom di Benedettom (Vitez), fra Dragom Blaževićem (Jajce) i fra Nikolom Neimarevićem (Podmilačje). Framaši su u procesiji na oltar prinijeli Franjine pohvale Bogu. Nakon fra Emanuelove prigodne propovijedi, uslijedio je sam obred – četrdesetoro glasova mladih izgovorili su svoje "EVO ME" Bogu, a sve po zagovoru sv. Franje Asiškog.


Radost naših framaša upotpunili su framaši iz župa Gračac, Rama/Šćit, Vitez, Jajce, Bugojno i Uskoplje. Za pjesme koje su se vinule do nebesa bio je zadužen pjevački sastav Frame Uskoplje. Nakon svete Mise, naši framaši su izmamili osmijehe i veliku radost svih okupljenih. Inače, osmijeh i nije silazio s lica framaša, jer je bila prava franjevačka radost, i tijekom sv. Mise, ali i poslije, u zabavnom dijelu.

Na kraju, hvala Bogu na neizmjernoj ljubavi koju nam svjedoče naši mladi framaši.

WhatsApp Image 2023 11 14 at 11.20.58

WhatsApp Image 2023 11 14 at 11.22.11

Mir i dobro!

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo