Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp slika 2023 11 06 u 11.38.57

Dana 05.11.2023. godine u našoj Frami održan je Obred Primanja i Obećanja. Frama Gračac bogatija je za tri nova člana, svoja obećanja prvi put je dala jedna framašica, a obnovilo njih 5 framaša. Sveto misno slavlje predvodio je fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Sveto misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je mladi župni zbor. Kroz Obred Primanja i Obećanja obilježili smo 10 godina postojanja našeg bratstva. Frama Gračac je svoje prve susrete započela 2012. godine, a prvi Obred Primanja i Obećanja bio je 2013. godine. U odnosu na neke starije Frame broj 10 je možda mali, ali za nas je ovih 10 godina veliki blagoslov. Framu Gračac osnovao je fra Mato Topić, kojemu smo zahvalni za sav doprinos u Frami. Našim ovogodišnjim geslom: „Vežu nas tri stupa života: Vjera, Djela, Molitva“ i svojom prisutnošću nasljedovat ćemo Gospodina onako kako smo rekli, baš kao što je to radio naš otac sv. Franjo. Geslo samog Obreda preuzeli smo iz stihova himne duhovnog pokreta mladih hercegovačkih biskupija „Mi ViDiMo“.
 
Nakon Obreda Primanja i Obećanja uputili smo se u vjeronaučnu dvoranu gdje smo održali izbore. Izborima su predsjedali Ivana Jozić, delegat Frame Bosne Srebrene i fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.
 
Na izborima je izglasano sljedeće vijeće, kojeg čine: 
 
Predsjednik: David Pavlović 
Potpredsjednica: Iva Vladić 
Voditelj formacije: Mateo Pavlović 
Tajnica: Lana Pušić 
Blagajnik: Ivan Džankić 
 
Starom vijeću zahvaljujemo na nesebičnom radu, ustrajnosti i radosti, a novom vijeću želimo puno Božjeg blagoslova, ustrajnosti i uspjeha u njihovom radu! 
 
Nakon Obreda i izbora nastavili smo druženje u multimedijalnoj dvorani. Veliko hvala bratstvima Rumboci, Šćit, Uskoplje i Nova Bila koji su se rado odazvali i uveličali naš Obred. Voli vas vaša Frama Gračac!
 
WhatsApp slika 2023 11 06 u 11.40.43
 
WhatsApp slika 2023 11 06 u 11.42.00
 
Mir i dobro!

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo