Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

WhatsApp Image 2023 10 22 at 09.48.12

U utorak, 17.10.2023. godine je u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Nova Bila održan izborni kapitul.

Bratstvo se sa vjernim pukom u župnoj crkvi okupilo na molitvi krunice i na svetoj misi. Misu je slavio fra Mogomir Kikić, župnik i duhovni asistent ovog mjesnog bratstva, a koncelebrirali su župni vikari fra Jozo Marinčić (ex provincijal) i fra Nikola Livaja. Na koncu svete mise bio je i blagoslov sa Presvetim oltarskim sakramentom na nakanu izbora novog vijeća i za cjelokupno bratstvo, kako bi svi bili raspoloživi služiti braći i sestrama na proslavu Kraljevstva Nebeskoga.
 
Potom se bratstvo okupilo u službenim prostorijama mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Nova Bila gdje je i održan je izborni kapitul. Kapitulom je predsjedavao brat Nikola Taraba, područni doministar OFS Bosne Srebrene, uz prisustvo fra Mogomira Kikića, mjesnog duhovnog asistenta kojega je delegirao područni duhovni asisten fra Miro Relota, jer je on bio opravdano spriječen nazočiti kapitulu.
 
Prije samog čina izbora brat Nikola je sve prisutne upoznao s tijekom izbora i načinom glasovanja.
 
U novo vijeće izabrane su:
 
- Mirjana Biljaka, ministra
- Ljubica Marijolović, doministra
- Ružica Matošević, tajnica
- Dragica Barić, rizničarka
- Milica Bikić, učiteljica formacije
- Ilijana Budimir-Trupina, povjerenica za Framu.
 
Svim izabranima želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost u obavljanju povjerenih im službi. Neka ih prati zagovor svetoga Franje i svete Klare!
 
WhatsApp Image 2023 10 22 at 09.48.12 1
 
Nikola Taraba, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo