Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 06 07 at 10.14.03

U petak, 26.5.2023. god. predstavnice našeg bratstva: Jadranka Lovrinović, Silva Neimarević, Kata Babić i Zorica Rajić, preuzele su Ikonu Kraljice franjevačke obitelji od MB OFS Bučići, nakon večernje sv. mise. Ikona je bila izložena na čašćenje u našoj župnoj crkvi od 26. do 28.5.2023. god. Članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Frame, kao i ostali vjernici su svakodnevno, prije večernje sv. mise, molili Franjevačku krunicu, Litanije sv. Franje, kao i Litanije franjevačkih svetaca. Središnji dio čašćenja Ikone bila je večernja sv. misa, nakon koje su nazočni vjernici, s članovima bratstva, nastavili s osobnim pobožnostima pred Ikonom.

Čašćenje Ikone Kraljice franjevačke obitelji doživjeli smo kao blagoslov u kojem smo zahvaljivali Majci Božjoj za sve milosti kojima nas nebeski Otac i Marijin Sin Isus Krist trajno obasiplju po zagovoru Majke Marije. Preporučivali smo svoje molitve, potrebe i želje Kraljici franjevačke obitelji da nas zagovara kod Boga i svoga Sina za mir u svijetu, za naše obitelji, za naše mlade, za nova duhovna zvanja, kao i zvanja u OFS-u i Frami. U nedjelju, 28.5.2023. god. iza večernje sv. mise, Ikona je poslana MB OFS-a Bistrik, Sarajevo.
 
Duhovni asistent OFS-a: Fra Pero Vrebac 
Koordinatorica bratstva OFS-a: s. Jadranka Lovrinović

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo