Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 05 16 at 20.58.49

 

8.V.2023. godine u Novom Travniku održan je drugi susret mjesnih bratstava travničkog kraja. Susretu je nazočilo 35 članova iz šest bratstava: Bučići(2), Busovača(2), Dolac(2), Guča Gora(9), Nova Bila(4) i Novi Travnik(16). Isti je dan u Novu Bilu stigla ikona Kraljice franjevačke obitelji iz Tuzle, pa je odziv članova bio nešto manji, no Novobiljani su ipak u bratskoj ljubavi i zajedništvu na ovaj susret poslali svoje članove .

Program je počeo u 17 i 15 molitvom Krunice sedam radosti Marijinih (franjevačka krunica) i Litanijama sv.Franje, a nastavio svetom misom koju je predvodio župnik don Anto Ledić uz suslavlje kapelana Borisa Plavčića. U svojoj propovijedi don Anto je usporedio život svetoga Franje prije i poslije obraćenja i stavio pred nas siromaštvo, pokoru i žrtvu, evangelizaciju i potpunu predanost Gospodinu kao smjernice našega obraćenja i svjedočenja vjere na putu k svetosti.
 
Poslije svete mise, susret se nastavio u vjeronaučnoj dvorani župne kuće gdje je predavanje ne temu Euharistija u središtu života, održao trećoredac don Anto Ledić. Iscrpno predavanje o Euharistiji kao najuzvišenijoj molitvi, o pripravi i uvjetima primanja svete pričesti, te o odnosu sv.Franje prema Euharistiji i Presvetom Tijelu Kristovu, predavač je potkrijepio brojnim videoprojektiranim slikama i citatima. Na kraju nas je proveo kroz najznačajnija mjesta i crkve Franjina svetog života i djelovanja, a spomenuo je i blaženog Carla Acutisa, mladića koji je popisao sva euharistijska čuda i stavio na web stranicu. Predavanje je završilo nizom pitanja o našen odnosu prema Euharistiji i završnom molitvom. Nastavak druženja protekao je u bratskom druženju i razmjeni iskustava uz domjenak koji su priredili domaćini.
 
WhatsApp Image 2023 05 16 at 20.58.49 1
 
WhatsApp Image 2023 05 16 at 20.58.49 2
 
Gordana Glavaš
OFS Novi Travnik
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo