Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC 3307 1

 

Dana 14. travnja 2023. pod večernjom svetom misom, još uvijek u uskrsnom ozračju, imali smo obred primanja i obećanja (PiO). Sa svijećama naših krštenja u rukama, ponovno smo obnovili svoja krsna obećanja uzevši plamen s uskrsne svijeće koja predstavlja Uskrsloga Krista. Zato smo kao geslo PiO uzeli citat iz Mt 5,1 5: "Tako ni svjetiljku ne pale da bi je stavili pod posudu, nego na stalak, da svijetli svima u kući." Ovaj je citat upravo poziv da petnaest obećanika i deset primljenih u bratstvo budu svjetlo svijeta i da osvjetljavaju životne staze jedni drugima.

Biblijsku katehezu i sveto misno slavlje s obredom PiO predvodio je fra Stipo Kljajić te mu od srca zahvaljujemo! Hvala našim dragim susjedima: Frama Domaljevac, Frama Breške, Frama Tuzla, Frama Dubrave, Frama Zovik, a posebno Frami Uskoplje, koji su pregazili malo duži put da bi sviranjem i pjevanjem uzveličali sveto misno slavlje.
 
DSC 3175 1
 
IMG 1878 2 1
 
 
Mir i dobro!
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo