Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 04 07 at 09.24.00

 

26.03.2023. godine u franjevačkom samostanu Guča Gora okupilo se oko 40 članova Franjevačkog svjetovnog reda iz mjesnih bratstava Vitez, Busovača, Nova Bila i Novi Travnik kako bi prisustvovali sastanku mjesnog bratstva OFS Guča Gora.

Poziv na ovaj sastanak uputio je fra Pero Vrebac, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS Guča Gora. Ovo bratstvo trenutno ima 4 zavjetovane članice i fra Pero je pokrenuo proces obnove ovog mjesnog bratstva. Uz ove 4 zavjetovane sestre sastanku je prisustvovalo desetak simpatizera, budućih članova Franjevačkog svjetovnog reda. Kroz razgovor, razmjenu iskustava i osobna svjedočenja braća svjetovni franjevci iz okolnih mjesnih bratstava pokušala su pomoći braći i sestrama iz Guče Gore koji su sada simpatizeri da se odluče živjeti Evanđelje Isusa Krista po primjeru svetoga Franje. Sastanak je animirao fra Pero Vrebac, a sve prisutne je pozdravio i gvardijan fra Davor Petrović.
 
Bilo je zaista lijepo osjetiti bratsko zajedništvo i franjevački duh koji nas je sve prožeo. Nakon radnog dijela naši domaćini su pripremili zakusku, na čemu im zahvaljujemo. Nadam se da će ovaj susret biti poticajan kako za naše domaćine, tako i za sve nas koji smo bili tu.
 
WhatsApp Image 2023 04 07 at 09.24.00 1

 

WhatsApp Image 2023 04 07 at 09.24.00 2

 
 
Mir i dobro!
Gordana Glavaš
OFS Novi Travnik
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo