Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

PiO Fojnica 159

PRIMANJA I OBEĆANJA FRAME FOJNICA

"Za sebe si nas Gospodine, stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi."

 

Dana 22. listopada 2022. godine održan je svečani obred primanja i davanja obećanja Frame Fojnica. Svoje prvo "Evo me" izreklo je deset primljenika, a obećanje da će kroz godinu dana nastaviti živjeti po primjeru sv. Franje dala su 22 obećanika.

Sveto misno slavlje i obred predvodio je fra Zvonimir Batista, a glazbeno animirao bend Frame Busovača, kojima se od srca zahvaljujemo. Fra Zvonimir je u propovijedi malo dublje razradio naše ovogodišnje geslo, te nas potaknuo na dublju vjeru u Boga, da nam se nemirno srce samo u Bogu može smiriti.

Zahvaljujemo framašima iz Kreševa, Busovače, Kiseljaka, Brestovskog i Uskoplja koji su s nama proslavili ovaj svečan i radostan čin. Zahvaljujemo našim fratrima, župniku i našem duhovnom asistentu fra Božidaru na svemu učinjenom.

Mi ćemo se truditi i nastojati što bolje u narednih godinu dana, kako smo obećali, radosno živjeti po primjeru našeg serafskog oca sv. Franje.

IMG 20221023 WA0023

IMG 20221023 WA0021

Mir i dobro, Frama Fojnica!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo