Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

received 369647398666134

~Hodočašće u Međugorje~

Dana 21.-22.svibnja 2022.g Frama Domaljevac je organizirala i vodila hodočašće u Međugorje za sve župljane naše Župe i šire. 

Prvoga dana po dolasku u Međugorje, posjetili smo Brdo Križevac. Uz Božju pomoć i dašak vjetra, stigli smo na cilj, koliko god nam se činilo nemoguće. Istog tog dana posjetili smo Dvorac od Nancy i Patricka, te smo tu mogli vidjeti divne građevine i upoznati još divnije ljude. Dan smo završili ispovijedi, misom, molitvom i klanjanjem. 

Sljedećeg dana u ranu zoru, otišli smo posjetiti Brdo Ukazanja BDM. Uz razmatranje Marijinih riječi, stigli smo do Gospinog kipa i u tišini zazivali i zahvaljivali našoj nebeskoj Majci. Tog dana, po povratku u Župu, posjetili smo Udrugu "Majka Krispina", a oni imaju za cilj pružiti pomoć i rehabilitaciju nezbrinutim trudnicama, ženama koje imaju problema u obitelji... Te nam je bilo zadovoljstvo čuti jedno divno svjedočenje mlade djevojke koja je uspjela svoj život okrenuti ka boljem. 

Zahvaljujemo se svima koji su doprinjeli i pomogli oko realizacije ovog nama jako bitnog projekta, te se nadamo ponovnom druženju i  hodočašćenju u ovo nestvarno mjesto.

20220521 0905492

 

~Koncert duhovne glazbe~

Dana 22.07.2022. održali smo Koncert duhovne glazbe kojim smo dodatno obilježili naš rođendan. Na koncertu su nastupali Matej Galić i Dom molitve Slavonski Brod. 

Koncert smo započeli zahvalom svima koji su nam pomogli oko realizacije ovog projekta, te Božjim blagoslovom našeg duhovnog asistenta, fra Marinka Živković. Kroz koncert nas je vodila slava i hvala Gospodinu. Na koncert su bili pozvani svi ljudi dobre volje, te nam se velika brojka njih i odazvala slavlju našeg rođendana. Gosti su na Trgu imali priliku vidjeti fotografije našeg bratstva i naš rad u Frami.  Nakon predivnog slavlja i pjesme, imali smo zakusku također na Trgu unutar HKC-a, gdje smo ovo slavlje na kraju zasladili tortom i razgovorom. 

Zahvalni smo Gospodinu što smo imali priliku obilježiti naših 25 godina bratstva kroz ova dva velika projekta, te što ćemo to pamtiti za svoga života.

2022 07 12 18 40 IMG 32341

20220521 1533241

Mir i dobro!

Veronika Koturić, predsjednica Frame Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo