Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 05 16 at 20.46.34

ODRŽANA VII. NACIONALNA DUHOVNA OBNOVA FRAME BOSNE I HERCEGOVINE

U Međugorju, od 13. do 15. svibnja 2022. godine održana je VII. Nacionalna duhovna obnova Frame BiH pod geslom „Obnavljajte se duhom svoje pameti i stvorite novog čovjeka.“ (Ef 4, 23-24)

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 80-ak framaša iz cijele Bosne i Hercegovine. Program je započeo petkom, okupljanjem u dvorcu kod Nancy i Patricka gdje su framaši bili smješteni i gdje se održavao veći dio programa. Večer je obogaćena sudjelovanjem na svetoj misi i večernjem molitvenom programu u župnoj crkvi. Povratkom u dvorac sve sudionike je pozdravio fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent te Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame BiH. Prvo predavanje framašima održao je fra Goran Azinović na temu gesla poistovjećujući se Franjinim životom. Također, dotaknuo se teme Gospinih ukazanja i poruka te povezao sva mjesta ukazanja u čitavom svijetu, od Međugorja do Fatime. Večer smo zaokružili zanimljivom igrom upoznavanja i upoznavanja framaša unutar grupa.

Subota je započela zajedničkom jutarnjom molitvom i doručkom, nakon čega je fra Slaven Brekalo, bivši područni i nacionalni duhovni asistent Frame BiH framašima održao predavanje na temu siromaštva. Fra Slaven je prvo postavio framašima četiri pitanja te ih pustio da u tišini da svatko sebi odgovori iskreno. Zatim je pričao o idealima mladog čovjeka, o osobama koje imaju sređen život, ali se ne osjećaju ispunjeno. Poručio je framašima da isprazniti se ne znači poniziti se, nego upravo suprotno, znači uzvisiti se. Nakon fra Slavenovog predavanja uslijedila je pustinja u kojoj je svaki framaš razmišljao o svom duhovnom životu, preispitivao sebe te tražio odgovore na postavljena pitanja. Framaši su proveli sat vremena u pustinji i šutnji, a nakon toga su po grupama sa svojim animatorima razmjenjivali iskustva i podijelili dojmove. Uslijedilo je slobodno vrijeme, a potom su se framaši okupili na svetoj misi i večernjem molitvenom programu. Nakon večere i vesele večeri, framaši su se uz molitvu krunice popeli na mjesto Gospina ukazanja.

Nedjelju su framaši započeli zajedničkom jutarnjom molitvom i doručkom, uslijedio je kratak rad po grupama, a zatim su slušali svjedočanstvo Nancy i Patrika kojima je samo jedna Gospina poruka iz Međugorja promijenila život iz temelja. Odlaskom na svetu misu i ručkom završila je duhovna obnova nakon čega su se framaši obogaćeni novim iskustvom i poznanstvima, vratili u mjesna bratstva u nadi da su pronašli mir i odgovore na svoja pitanja.

  Nacionalno vijeće Frame BiH

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo