Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1652109757389

PRIMANJA, OBEĆANJA I IZBOR NOVOG VIJEĆA FRAME RAMA-ŠĆIT

 
Frama Rama-Šćit bogatija je za 20 mladića i djevojaka koji su odlučili kroz godinu dana slijediti svetoga Franju te živjeti po uzoru na njega. Primanja i obećanja održana su 8.svibnja 2022. godine na Šćitu pod misom koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene; fra Davor Petrović. Misno slavlje uveličao je zbor Frame Rama-Šćit. PiO održani su pod geslom: "Kuda ideš Ti, idem i ja!". Tijekom obreda primljeno je 6 framaša, dok je 12 mladića i djevojaka prvi puta dalo obećanje. Istaknuto je tijekom obreda kako je glavna zadaća naših framaša naviještati Krista po primjeru svetoga Franje te da uvijek moramo shvatiti da smo ljubljena djeca Božja. Nakon duhovne okrjepe uputili smo se u prostorije samostana gdje smo sa Framom Bugojno i Framom Gračac nastavili druženje. 
 
Nakon završetka misnog slavlja izabrali smo novo vijeće naše Frame. Izbore je predvodio duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović uz prisustvo duhovnog asistenta Frame Rama-Šćit fra Gorana Barešića.
 
Glasanjem je izabrano novo Vijeće koje čine: 
 
Predsjednica: Ivana Jozić
Potpredsjednik: Marko Jozić
Voditeljica formacije: Katarina Markešić
Tajnica: Ana Pavličević
Blagajnica: Iva Beljo
Pridruženi član: Marija Franjušić
 
Novom Vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova te da nadahnuti Duhom Svetom ustraju u svojim službama. Starom Vijeću zahvaljujemo na predanosti i ustrajnosti u služenju kako Frami, tako i čitavoj župnoj zajednici. 

framaa

 
 
Mir i dobro!
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo