Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

2

 

U subotu 23. travnja održane su Uskrsne igre za djecu predškolske i školske dobi u crkvenom dvorištu bugojanske crkve.

Cijeli program je provodila mjesna frama, uz pomoć duhovnog asistenta fra Jure Šekerije koji je na početku igara blagoslovio sam događaj i malim natjecateljima zaželio sreću. Nakon blagoslova mališani su bili podijeljeni u grupe, te su zajedničkim radom tražili pisanice skrivene po cijelom crkvenom dvorištu. Zaigrana djeca podijeljena po dobi su se utrkivala skakućući do ciljne ravnine u jutenim vrećama, a nakon toga su se utrkivali sa žlicom i jajetom. Svako zasebno natjecanje je pobjedniku donosilo i prikladne nagrade.

Tijekom igara dvije zečje maskote su uveseljavale malu djecu igrajući se s njima i čitajući im priče. Prema običaju pred sam kraj odigrano je i natjecanje u tucanju, te izbor za najljepše jaje. Na zatvaranju Uskrsnih igara roditelji i djeca su se mogli počastiti roštiljem i pićem organiziranog od strane župnika fra Ivice Pavlovića.

Ovaj događaj je oživio naš grad i usrećio našu djecu, nadamo se kako ćemo biti u mogućnosti održavati i slične događaje u budućnosti.  

bugojno

  Bugojno, Petar Kolovrat.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo