Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 

IMG 91721

Primanja i obećanja Frame Tuzla

 

Peti je ožujka, 2022. godine. Držeći u rukama svijeće koje gore veselim i razigranim plamenom nade, naši framaši ulaze u crkvu, gdje će, nakon nekoliko dana pripreme i radosnog iščekivanja, Frama Tuzla postati bogatija za nekoliko novih članova! Pod svetom misom, koju je predvodio naš fra Mario Katušić, svoje je "Evo me!" Bogu izreklo sedam mladih osoba u kojima gori vatrena želja za nasljedovanjem sv. Franje Asiškoga. Gospodin dao mir i ustrajnost primljenicima, novim framašima u njihovoj odluci! Želimo vam dobrodošlicu i mnoštvo lijepih i blagoslovljenih zajedničkih trenutaka!

Sretno i blagoslovljeno također želimo i obećanicima koji su odlučili da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo evanđelje. Svatko je od njih primio tau, kao znak križa, spasenja i otkupljenja po Isusu Kristu s urezanim početnim slovom svoga imena.  Dan ne bi bio potpun bez naših susjeda, a ponajprije prijatelja iz Frame Breške, kojima iz sveg srca zahvaljujemo na dolasku i divnom druženju nakon svečanosti! Nadamo se da ćemo opet ponoviti tako lijepu atmosferu prožetu smijehom i igrama.

Na koncu, želimo se zahvaliti našem nebeskome Ocu, Majci Božjoj čiji nas zagovor prati na našem putu, sv. Franji i svima vama, od naših dragih fratara bez kojih ne bismo mogli zamisliti ovu veselu avanturu ispunjenu Božjom ljubavlju, do roditelja i prijatelja koji su svjedočili ovoj svečanosti. Bog vas blagoslovio!

 

Pax et bonum!

Andrea Petrović, Frama Tuzla

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo