Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp_Image_2021-10-01_at_08.27.38.jpeg

Dana 26. rujna 2021. godine je bio izuzetno važan dan za framaše Frame Uskoplje. Na ovaj dan je održan obred Primanja i obećanja, koji za framaše predstavlja krunu življenja po uzoru svetog Franje. Obred je popraćen snažnim geslom: „Ovo sigurno znam: Bog je za mene!“ Ps 56, 10

Misno slavlje je predslavio fra Nikola Kozina, koji je svojom homilijom oduševio mlade framaše iz Uskoplja i druge nazočne.

WhatsApp_Image_2021-10-01_at_08.27.38_1.jpeg

Njih 52, 14 primljenih i 38 obećanih, zajedno združenih u molitvi odlučili su još jednu godinu provesti u življenju Evanđelja i širenja ljubavi.

Druženje je nastavljeno u sportskoj dvorani Osnovne škole Uskoplje, zajedno s framašima iz ostalih Frama, gdje zabave i pjesme nije nedostajalo.

Sa zahvalom i veseljem ispratili smo ovaj važan događaj te uz Božji blagoslov i s otvorenim srcima spremili se za nadolazeće.

WhatsApp_Image_2021-09-27_at_19.40.06.jpeg

Neizmjerno smo zahvalni dragom Bogu na lijepom danu i što nam je dao ovako velikog sveca kao uzora, svetoga Franju, jer slijedeći njega sigurno nećemo zalutati. Velika hvala i našim svećenicima: župniku fra Josipu Mihaelu Matijaniću i fra Mati Topiću, a najveća našem duhovnom asistentu fra Nikoli Matoševiću. Također, želimo zahvaliti i zboru Frame Zenica koji su glazbeno obogatili misno slavlje te svim ljudima koji su nas na bilo koji način podržali i omogućili nam na dostojan način veličati Boga i radovati se!

Mir i dobro!

Frama Uskoplje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo