Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

fojnica1

I ove godine, tridesetak animatora i volontera Frame Fojnica sa svojim duhovnim asistentom fra Jurom Šekerijom, organizirala je zabavno-edukativni program „Dani dječjeg zajedništva“. Framaši su ove godine animirali šezdesetak djece uzrasta od I. do VIII. razreda osnovne škole te su tri dana, koliko je trajao ovaj program, nastojali kroz igru, radionice i ples približiti djecu Bogu i prenijeti im nova znanja.

Ove godine djeca su imala priliku naučiti nešto novo o evanđelistima te su, sukladno tomu, bila podijeljena u četiri grupe: sveti Luka, Matej, Marko i Ivan. Po završetku svete mise, koja je bila neizostavna u ova tri dana, slijedile su brojne radionice, zabavne igre i plesovi kroz koje su djeca mogla pokazati svoju kreativnost, ali i ono najvažnije, timski rad.

fojnica2
Prvi dan su učili o osobama koje se kriju iza imena njihovih grupa te su imali zadatak nacrtati portret svog evanđelista i tako ga predstaviti drugim grupama. Drugi dan su kroz igrokaz trebali predstaviti razne biblijske priče, a treći dan su osmislili koreografiju uz pjesmu po izboru. Kao i prethodnih godina, djeca su se najviše radovala trećem, vodenom danu kada su imali priliku „osvetiti se“ svojim animatorima i volonterima.

fojn3

No, iako je to uvijek dan koji izazove najviše oduševljenja, također izazove i najviše tuge. Prekriveni litrama vode, djeca su se teško oprostila od naših framaša uz ogromne i snažne zagrljaje i obećanja o ponovnom dolasku dogodine.
Mi se nadamo da će se to obećanje i ostvariti te da se sljedeće godine vidimo u još većem broju kako bi djeca još jednom mogla osjetiti zajedništvo u vjeri, nadi i ljubavi.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Natalija Miloš, Frama Fojnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo