Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

busovača_-_svi.jpg

Utorak, 13.07.2021.godine, je bio važan i svečan dan za mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda župe Busovača. Bratstvo se okupilo u 17 sati u župnoj dvorani kako bi slavili izborni kapitul ovog mjesnog bratstva FSR. Sukladno Pravilu i Generalnim konstitucijama izbore je predvodio brat Marijan Begić, područni ministar.

Većinom glasova prisutne braće i sestara izabrano je novo vijeće koje čine:
- Željko Majdanđić, ministar
- Josipa Vujica, doministra
- Gordana Ljubos, učiteljica formacije
- Josipa Livaja, tajnica
- Jela Malenica, rizničarka
- Anita Ljubičić, povjerenica za Framu.

vijeće_busovača.jpg

Sveto misno slavlje u 18 sati je predvodio fra Davor Petrović a koncelebrirao je fra Božidar Štrkalj, duhovni asistent MB Busovača. Fra Davor je u nadahnutoj propovijedi pozvao svu braću i sestre da se u životnim teškoćama oslone na Krista i budu uvijek svjesni da je Bog izvor života i svakog dobra. Nakon propovijedi pristupili smo obredima primanja i zavjetovanja. Najprije je u FSR primljen Marijan Krišto, dugogodišnji član Frame Busovača. Potom su sestre Lucija Vuleta i Kristina Ćosić iz MB Busovača položile prve zavjete na godinu dana, a sestra Ankica Pendeš iz MB Nova Bila je položila trajne zavjete. Primanje je obavio i zavjete primio brat Marijan, područni ministar, a u ime Crkve ih je potvrdio fra Davor, nacionalni i područni duhovni asistent Frame i FSR-a.
Nakon toga smo se ponovo vratili u župnu dvoranu gdje su nam naši dragi domaćini priredili zakusku i nezaboravno druženje. Zaista je lijepo bilo vidjeti da su se na ovom slavlju okupili braća i sestre iz susjednih bratstava.
Čestitam novoizabranom vijeću i želim uspješan rad i obilje blagoslova. Bogu hvala na novim članovima, zavjetima i daru bratskog zajedništva!

Mir i dobro!
Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo