Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC_0155_1.jpg

Nakon veoma duge pauze, Frama Đakovica ponovno je krenula sa svojim tjednim susretima i okupljanjima. Pa su tako mladi iz Đakovice u nedjelju, 27. lipnja 2021. godine na večernjoj svetoj misi u 18:00 sati pod geslom: „Gospodine, učini me oruđem svoga mira. Ondje gdje je mržnja, da donosim ljubav.“ svečano proslavili obred primanja i davanja obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži.

Svetu misu, kao i obrede primanja i obećanja, predvodio je fra Aleksandër Tanushi, skupa sa duhovnim asistentom Frame Đakovica fra Vinćencom Kajtazijem i fra Kristijan Camaj koji je duhovni asistent za Franjevačku mladež u Albaniji.

Nakon propovijedi, uslijedio je i sami obred primanja i obećanja. 16 mladih odvažno je izreklo svoje: „Evo me!“. Njih 12 primljeno je u bratstvo Franjevačke mladeži, dok je 4 mladih prvi put dalo ili obnovilo svoje obećanje na godinu dana i obećalo ponizno živjeti evanđelje po uzoru na svetoga Franju. Po završetku svete mise, uslijedilo je framaško fotografiranje, čestitanje kao i druženje gdje smo nastavili u sali franjevačkg samostana, gdje smijeha, radosti i zajedništva nije nedostajalo. Na kraju ostaje nam samo zahvaliti dragom Bogu što nas okuplja u zajedništvu i ljubavi, kao i tom asiškom siromašku što nam je sve ovo ostavio u naslijeđe. Također, svim framašima želimo čestitati na ovom, za njih, velikom danu. Neka ih prati obilje Božjeg blagoslova i zagovor našeg serafskog oca svetog Franje!


Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo