Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

JAJCERE

Nakon veoma duge i neočekivane pauze, Frama Jajce ponovno je krenula sa svojim tjednim susretima i okupljanjima. Pa su tako mladi iz Jajca, u nedjelju, 20. lipnja 2021. godine na večernjoj svetoj misi u 18:00 sati pod geslom: „Ja izabrah vas.“ (Iv 15, 16) svečano proslavili obred primanja i davanja obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Svetu misu, kao i obrede primanja i obećanja, predvodio je područni duhovni asistent fra Davor Petrović.

JAJCE

Nakon propovijedi, uslijedio je i sami obred primanja i obećanja. Iako u pomalo drugačijim uvjetima, 32 mladih odvažno je izreklo svoje: „ Evo me! “. Njih 9 primljeno je u bratstvo Franjevačke mladeži, dok je 23 mladih prvi put dalo ili obnovilo svoje obećanje na godinu dana. Obred primanja i obećanja animirao je framaški zbor. Po završetku svete mise, uslijedilo je framaško fotografiranje, čestitanje kao i druženje, gdje smijeha, radosti i zajedništva nije nedostajalo. Na kraju ostaje nam samo zahvaliti dragom Bogu što nas okuplja u zajedništvu i ljubavi, kao i tom asiškom siromašku što nam je sve ovo ostavio u naslijeđe. Također, svim framašima želimo čestitati na ovom, za njih, velikom danu. Neka ih prati obilje Božjeg blagoslova i zagovor našeg serafskog oca svetog Franje!
Mir i dobro!

 

Frama Jajce

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo