Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2021 06 09 at 10.42.07
U nedjelju, 6. lipnja 2021. godine, u župi sv. Ante Padovanskoga u Čukliću, pod geslom: „Gle, kako je dobro i kako je milo, kao braća zajedno živjeti” (Ps 133,1), upriličen je obred primanja i davanja obećanja franjevačke mladeži.


U bratstvo je primljeno 12 novih članova dok je 33 obećalo ponizno živjeti evanđelje po uzoru na svetoga Franju. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent Frame Bosne i Hercegovine, a svojim dolaskom čuklićku mladež podržali su i framaši iz Vidoša, Livna i Suhog Polja. Liturgijsko je pjevanje animirao zbor Frame Livno.
Za obred primanja i obećanja framaši su se pripremali sa svojim duhovnim asistentom i župnikom, fra Josipom Jukićem, a priprema je održana u vidu duhovne obnove bez sredstava društvenoga komuniciranja u Kući Djeteta Isusa u Žabljaku, nakon čega su utvrdili i prihvatili ono na što ih poziva serafski otac Franjo.
„Odlučili smo ne biti površni u svojoj vjeri, nego molitvom i s osmijehom na licu poručiti svima: 'Lijepo je što postojite.'” Istina, odazvati se na framaški poziv nije lako, ali svaki od 45 framaških 'Evo me!' na ovoj je svečanosti bio uzvik od kojega srce poskoči, ali i koljena klecaju.
Bez obzira što živimo u vremenu u kojemu se Crkvu nerijetko ismijava i ne shvaća ozbiljno, ovih 45 mladih ljudi stalo je pred svijet i svojim primjerom pokazalo da je svatko od njih ud Crkve i u ova teška vremena, te da će, po uzoru na svetoga Franju, prihvatiti Božji poziv i popravljati Crkvu koja se ruši.
Ljepota življenja nalazi se u pomaganju, siromaštvu, poniznosti i ljubavi, a nema je tamo gdje se teži priznanju i ponosu. Framaši župe Čuklić odlučno su obećali odazvati se na svaki poziv dobra i biti živi primjer koliko nasljedovanjem Krista dobivamo i koliko je naš život ljepši, smisleniji i blagoslovljeniji. Molimo se stoga za naše mlade koje čekaju izazovi i kušnje da ustraju na svome putu prema Asizu jer „žetva je velika, a radnika je malo.”


Martina Mišković

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo