Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG-20210523-WA0080.jpg

U subotu, 22. svibnja framaši  Frame Vitez imali su obred primanja novih članova i obred davanja obećanja pod geslom "Samo se s ljubavlju živi. Samo se s bolom ljubi." To su riječi svetoga Franje Asiškoga kojima je opisao svoju ljubav prema križu. Našoj Frami pridružilo se 40 novih članova, a 26 framaša je dalo svoje obećanje da će kroz godinu dana nasljedovati Evanđelje po primjeru svetoga Franje.

IMG-20210523-WA0078.jpg

Također, uz domaće framaše u obredu je sudjelovalo i 9 framaša iz Kiseljaka koji su stigli sa svojim duhovnim asistentom fra Silviom Zlatarevićem. Sveto misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović uz koncelebraciju fra Maria Dadića, duhovnog asistenta Frame Vitez te 5 drugih duhovnih asistenata. Svojim pjevanjem i sviranjem svetu misu je uljepšao bend Frame Zenica.

IMG-20210523-WA0081.jpg

Nakon svete mise i nakon večere nastavili smo druženje u župnom dvorištu uz pjesmu, ples i različite sportove. Hvala framašima iz Kiseljaka, Kreševa, Visokog, Busovače, Bugojna, Zenice, Bučića i Podmilačja koji su svojim dolaskom uljepšali i upotpunili ovaj za nas poseban dan jer sreća je potpuna onda kada se dijeli s drugima.

Mir i dobro!

Frama Vitez

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo