Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

U subotu, 30. svibnja 2020. u 21:00 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u večeri uoči Duhova, skupili smo se pred Gospodinom baš kao prva kršćanska zajednica i molili da na nas spusti svoga Duha, kako nam je obećao. 

Program bdijenja započeli smo prinosom sedam svijeća na kojima su bili natpisi sedam darova Duha Svetoga. Za vrijeme prinosa svijeća jedna od krizmanica čitala je molitvu za sedam darova Duha Svetoga koju je napisao uzoriti kardinal blaženi Alojzije Stepinac. Također, na početku molitvenog duhovskog bdijenja jedan od krizmanika izmolio je Molitvu mladih Duhu Svetomu, a na kraju bdijenja župnik nam je udijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitveno duhovsko bdijenje animirali su naši krizmanici zajedno sa župnikom, fra Bonom, kao bližu pripravu za slavlje svete Potvrde u subotu, 6. lipnja 2020. u 11:00 sati u crkvi u Orašju. Osim krizmanika na molitvenom duhovskom bdijenju sudjelovali su i roditelji i vjernici koji su dolazili na devetnicu Duhu Svetomu. 

Također, kao bližu pripravu za blagdan Duhova imali smo i devetnicu Duhu Svetomu. Prije večernjeg misnog slavlja imali smo molitvu za pojedini dan, krunicu i litanije Duhu Svetomu. Nakon misnog slavlja svaki dan smo imali klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Održali smo osam klanjanja tijekom kojih smo razmatrali djela duhovnog milosrđa.

Krunicu Duhu Svetom animirali su krizmanici i ministranti.

Možda su ti više nego ikad potrebni mudrost i razum, savjet i jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Zato poželi otvoriti svoje srce da ga Duh obilato ispuni onime za čim čezneš. Usudi se moliti za sve što će ti pomoći da hrabro kročiš u danima koji su pred tobom, odjeven u Silu odozgor.

 Župa blaženog Alojzija Stepinca, Orašje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo