Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1 1 Kopie

U ponedjeljak, 17.veljače, pod večernjom svetom misom u našoj župi upriličeno je primanje i dožvotni zavjeti Franjevačkog svjetovnog reda.

Dvije sestre, Lucija Vuleta i Kristina Ćosić primljene su u mjesno bratstvo, a njih šest dalo je doživotne zavjete. Obred i svetu misu predvodio je duhovni asistent FSR-a u Busovači, fra Božidar Štrkalj, uz koncelebraciju fra Ivice Matišića i fra Pere Vrebca. Zamjenica ministra područnog bratstva, Gordana Ljubos, sudjelovala je u samom obredu. Članovi FSR-a naše župe za ovaj obred spremali su se kroz dvodnevnu duhovnu obnovu, u kojoj su razmatrali biblijske i franjevačke tekstove i teme. Molitvom i bratskom ljubavi te svojom prisutnošću, naše su trećoredce podržali i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župa Lašvanskog kraja i na tome im neizmjerno hvala. Liturgijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su Jan Badrov i Irena Čavara. I njima upućujemo velike i iskrene zahvale.
Nakon svete mise, druženje je nastavljeno u našoj župnoj vjeronaučnoj dvorani.

1 2 Kopie

Mir i dobro!

FSR Busovača

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo