Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

71757002 964973457200855 678476116893106176 nU Župi sv. Ante Padovanskog pod večernjom svetom misom održani su obredi preminuća sv. Franje Asiškog. 
 
Misno slavlje predvodio je župnik fra Zoran Jaković, uz koncelebraciju fra Božidara Štrkalja. Pjesmom i sudjelovanjem u obredima svetu misu uveličala je Franjevačka mladež iz Busovače, i Franjevački svjetovni red. 
 
U svojoj propovijedi župnik se osvrnuo na lik i djelo sv. Franje Istaknuo je kako je sv. Franjo jedan od svetaca koji je dao pečat cijelome svijetu. 
 
„ Sveti Franjo isticao je ljubav prema Bogu, ljubav prema čovjeku, i svemu onome što je stvoreno. Smrt ovaj svetac naziva svojom sestricom, i njegova jedina želja bila je da živi evanđelje Isusa Krista. Živimo i mi draga braćo i sestre Isusovo evanđelje, volimo Boga, bližnjega i sve stvoreno.“, naglasio je. 
 
 
Nakon svete mise druženje za sve članove franjevačke obitelji nastavljeno je u vjeronaučnoj dvorani. 
 
Frama Busovača
 
 
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo